- 1
- 2
- 3
Chimichurri is zelfgemaakt het allerlekkerst! Doe 'm bij gegrild vlees, vis, gegrilde groenten of een salade. Wat een alleskunner, die chimichurri! En nog makkelijk ook: je hebt ‘m al in 10 minuten klaar.
Ingrediënten voor chimichurri
1 rode peper
1 kleine rode ui
½ teen knoflook
15 g verse platte peterselie
15 g verse oregano
1 tl gedroogde oregano
00:28
Aantal personen
1 rode peper | |
1 kleine rode ui | |
15 gram verse oregano | |
0.5 teen knoflook | |
15 gram verse platte peterselie | |
1 theelepel gedroogde oregano | |
6 eetlepel extra vierge olijfolie | |
2 eetlepel rodewijnazijn |
staafmixer met hoge beker
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui grof. Haal de blaadjes van de verse oregano.
Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, verse en gedroogde oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar er wel een homogeen mengsel ontstaat. Gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met zout.