- 1
- 2
- 3
Een zoetzure cranberrysaus is inmiddels niet meer van tafel te denken tijdens de feestdagen. Het is dan ook de perfecte begeleider van een stukje wild. Durf ’m ook eens bij kip of gehaktballen te serveren, want buiten de feestdagen om is deze fruitige saus evengoed een crowd pleaser.
Cranberry’s lenen zich goed voor een fruitige vleessaus. Een perfecte combinatie met hertenbiefstuk of eend.
Kruiden bij cranberry
Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp en 25 ml sinaasappelsap met 250 g cranberry's, 100 g donkerbruine basterdsuiker, 1/2 tl zout, 75 ml port, 3 kruidnagels en 1 kaneelstokje in een steelpan. Laat onder af ...
00:34
Aantal porties
0.67 perssinaasappel | |
66.67 gram donkere basterdsuiker | |
50 ml rode port | |
2 kruidnagels | |
166.67 gram diepvries cranberry's | |
0.67 kaneelstokje | |
0.33 theelepel zout |
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp (per 6 porties) en 25 ml sinaasappelsap (per 6 porties) met de suiker, port, kruidnagels, cranberry’s, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt, roer regelmatig.
Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus en voeg wat extra suiker toe als hij nog wat zuur is. Laat iets afkoelen en verwijder met een lepel de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer de saus lauwwarm.