- 1
- 2
- 3
Champignonsaus maken? Met deze video leer je de ‘code’ kraken! Eerst maak je de fond, de basis voor de champignonsaus, daarna komen de champignons en de room erbij. Om het extra feestelijk te maken, gaat er een scheutje sherry door de champignonsaus. De saus is lekker bij vele soorten vlees en maakt kortom elk diner af. Zeker het kerstdiner. Dus bekijk snel deze how to en het feest kan beginnen!
INGREDIË...
00:50
Saus lekker bij vlees
Aantal porties
0.67 perssinaasappel | |
66.67 gram donkere basterdsuiker | |
50 ml rode port | |
2 kruidnagels | |
166.67 gram diepvries cranberry's | |
0.67 kaneelstokje | |
0.33 theelepel zout |
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp (per 6 porties) en 25 ml sinaasappelsap (per 6 porties) met de suiker, port, kruidnagels, cranberry’s, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt, roer regelmatig.
Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus en voeg wat extra suiker toe als hij nog wat zuur is. Laat iets afkoelen en verwijder met een lepel de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer de saus lauwwarm.