Smelt 25 g boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm op laag vuur 2 min. Voeg de port en fond toe en breng alles aan de kook. Laat het vocht op middelhoog vuur tot 1/4 inkoken. Zeef de saus boven een steelpan en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Breng de saus in de steelpan aan de kook. Voeg de rest van de boter toe. Neem de pan van het vuur en mix alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus. Lekker bij hazenrugfilet.
- algemeenU kunt de saus 's ochtends al bereiden. Breng vlak voor het serveren de saus aan de kook en voeg de rest van de boter toe. Mix met de staafmixer tot een gebonden saus.
Port-gembersaus
bijgerecht
6 personen
205 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Smelt 25 g boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm op laag vuur 2 min. Voeg de port en fond toe en breng alles aan de kook. Laat het vocht op middelhoog vuur tot 1/4 inkoken. Zeef de saus boven een steelpan en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Breng de saus in de steelpan aan de kook. Voeg de rest van de boter toe. Neem de pan van het vuur en mix alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus. Lekker bij hazenrugfilet.
algemeen:U kunt de saus 's ochtends al bereiden. Breng vlak voor het serveren de saus aan de kook en voeg de rest van de boter toe. Mix met de staafmixer tot een gebonden saus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
125 g koude boter
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
3 takjes tijm
200 ml rode port
1 pot wildfond
Dit heb je nodig
staafmixer