- 1
- 2
- 3
Ben je op zoek naar een lekker recept voor een klassieke Franse saus? Probeer dan eens deze lekkere pepersaus. Perfecte combi bij een biefstuk of varkenshaas bijvoorbeeld.
Pepersaus maken:
Snipper 1 sjalot. Verhit 50 gram boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 minuten. Breng ondertussen 250 milliliter water aan de kook en los er een half runderbouillontablet in op. Voeg 25 gram bloem to...
02:14
1
250 g
De Zaanse Hoeve Roomboter ongezouten
3
47 g
Drogheria Zwarte peper
0
1 kg
AH Tarwebloem
Aantal personen
1 sjalot | |
50 gram ongezouten roomboter | |
0.5 runderbouillonblokje | |
250 ml kraanwater | |
25 gram tarwebloem | |
25 ml cognac | |
2 theelepel zwarte-peperkorrels | |
125 ml verse slagroom |
vijzel
Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt. Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Kneus ondertussen de peperkorrels licht in de vijzel en voeg toe aan de saus. Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de slagroom toe en serveer direct.