- 1
- 2
- 3
Romige vegan tiramisu? Je moet het maken om het te geloven...
NAGERECHT – 6 PERS. – 25 MIN.
INGREDIËNTEN
350 g biologische kikkerwten (pot)
70 g kokosbloesemsuiker (pot 200 g, Biofan)
300 g creamy kokos naturel (plantaardige zuivel, beker)
300 g volkoren digestive biscuits
100 ml espresso, afgekoeld
3 el amaretto
20 g cacaonibs (zakj...
00:36
Liever vegetarisch?
Meer dieetwensen
Aantal porties
50 ml espresso | |
175 gram biologische kikkererwten in pot | |
35 gram kokosbloesemsuiker | |
150 gram plantaardige kokos gurt ongezoet | |
150 gram theebiscuits | |
1.5 eetlepel amaretto | |
10 gram cacaonibs | |
0.25 eetlepel cacaopoeder |
keukenmachine of handmixer
whiskyglazen
theezeefje
Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de gurt erdoor.
Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.
Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.