- 1
- 2
- 3
Spitskoolstamppot recepten
Laat je verrassen door onze spitskoolstamppot recepten. Met deze recepten ze je het allerlekkerste op tafel.
Ingrediënten
Meer stamppot
Laat je verrassen door onze spitskoolstamppot recepten. Met deze recepten ze je het allerlekkerste op tafel.
Meer stamppot
Aantal personen
1 kg iets kruimige aardappel | |
250 gram gerookte spekblokjes | |
1 spitskool | |
50 gram ongezouten roomboter | |
20 gram verse platte peterselie |
pureestamper
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. Bak ondertussen het spek in een ruime koekenpan zonder olie of boter in 10 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de kool in reepjes en roerbak 4 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boter toe en laat 1 min. meestoven. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op.
Stamp de aardappelen met het kookvocht met de pureestamper tot puree. Snijd de peterselie fijn. Schep het spek, de kool en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.