Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.
Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de kool, peen en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 8 min. bruin.
Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of Hackit en meng de melk erdoor.
Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm nog 2 min. Serveer met de balletjes.
Rodekoolstamppot
Rodekoolstamppot om rode konen van te krijgen, want eerlijk warm winterfood. Klassiek met appel, maar ook kalkoen, vis of tuttifrutti smaken er prima bij. Trek in een andere stamppot? Je vindt alle stamppotrecepten hier.
Rodekoolstamppot recepten
Rodekoolstamppot maken
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg iets kruimige aardappel | |
250 gram winterpeen | |
0.5 krop rodekool | |
3 eetlepel milde olijfolie | |
1 theelepel gemalen komijn | |
150 ml kraanwater | |
2 eetlepel rodewijnazijn | |
200 gram vegetarische balletjes | |
150 ml magere melk | |
40 gram verse selderij | |
100 gram blanke rozijnen |
Dit heb je nodig
pureestamper of Hackit
Rodekool-wortelstamppot
03:21
Meer stamppot