Dimsum

Dimsum zijn kleine hapjes die in China bij de thee worden gegeten. Ze komen in allerlei soorten en maten voor, van gefrituurd tot gestoomd en van zoet tot hartig. Eén ding is zeker: wij krijgen nooit genoeg van dimsum!

Ingrediënten

Bereiding

Wat is dimsum?

Wat is dimsum?

Dimsum zijn kleine Chinese eenpersoonshapjes die meestal gestoomd of gefrituurd worden. Deze hapjes variëren van zoet tot hartig, en van warm tot koud. Wij kennen ze voornamelijk als dumplings, wontons en gyoza (hoewel dat Japans is). Leuk detail: dimsum betekent letterlijk ‘het hart rakend’. En dat verwijst ook precies naar de oorspronkelijke bedoeling van deze hapjes. Dimsum is namelijk bedoeld om indruk mee te maken, niet per se om de honger mee te stillen.

Hoe maak je dimsum?

Hoe maak je dimsum?

Dimsum kun je op verschillende manieren maken: stomen, bakken, koken of frituren. Voor het stomen van de dimsum heb je een stoompan of stoommandje nodig. Heb je die niet in huis? Koken, bakken en frituren zijn goede alternatieven. Vooral frituren geeft de hapjes ook nog eens een krokante bite. Lekker!

Rijstvel-dumplings met Chinese kool en kip

Dol op dumplings? Maak ze nu makkelijk zelf met rijstvellen. Je vult ze met koolbladeren en een mengsel van kipgehakt, knoflook, gember en groenten. Even laten stomen in een stoommandje en serveren met een dip en chiliolie. Lekker bij de borrel, als lunch of avondeten!

INGREDIËNTEN
15 g verse gember
2 tenen knoflook
2 bosuitjes 
100 g winterpeen 
11 Chinese-koolbladeren (evt. extra voo...

01:11