- 1
- 2
- 3
Farfalle
De geliefde pastasoort farfalle is vanwege zijn vorm vernoemd naar het Italiaanse woord voor vlinders. Misschien ken je de pasta ook wel als vlinder- of strikjespasta. Die vorm is overigens niet voor niets gekozen: saus blijft er goed aan kleven en de pasta behoudt z’n vorm na het koken. Ideaal!
Ingrediënten
Wat is farfalle?
Farfalle, Italiaans voor vlinders, kun je ook wel kennen als vlinder- of strikjespasta. In Italië wordt deze pastasoort ook wel strichetti genoemd. Farfalle behoudt zijn vorm goed na het koken en is daarom ideaal voor in een soep. Nog een voordeel van de vlindervorm: saus blijft extra goed aan de pasta kleven. Zo heeft elke hap farfalle lekker veel smaak.
Hoe lang kook je farfalle?
Kook gedroogde farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal laat je farfalle 11 minuten zachtjes koken voor een stevigere, oftewel al dente, pasta. Kook voor een zachtere pasta de farfalle ca. 2 minuten langer. Verse farfalle kook je, afhankelijk van de grootte en dikte, ongeveer 4 minuten of totdat de pasta naar het oppervlak drijft.
Wanneer kies je farfalle?
Farfalle leent zich door zijn vorm erg goed voor pasta’s met een smeuïge saus. Kies bijvoorbeeld voor deze farfalle met paprikasaus. Of ga voor een romige saus zoals in dit recept voor farfalle met zalm. Maar beperk je zeker niet alleen tot pasta’s; deze pastavorm doet het ook goed in een soep, ovenschotel of pastasalade. Farfalle is zelfs als borrelhapje een succes.
Pastasalade pesto met burrata
Pastasalade pesto met burrata neem je mee naar het strand of picknick, maak je snel klaar op een drukke dag of staat zo op tafel als je in de tuin wilt eten met het gezin. Deze salade bevat tenslotte alle ingrediënten voor een lekkere maaltijd in de zomer: pasta, pesto en burrata. Ga je liever voor vegetarisch? Vervang de burrata dan voor vegetarische mozzarella.
INGREDIËNTEN
300 g farfalle<...
00:22
Pastasalade