- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Hoe maak je gevulde courgettes?
Om gevulde courgettes te maken, moet je ze eerst uithollen. Dat gaat het beste met een lepel. Zorg ervoor dat je de courgette niet te ver uitholt, zodat de schil intact blijft. Doe de uitgeholde courgette in de oven, of gril ’m op de barbecue. Hak ondertussen het vruchtvlees fijn en meng met de ingrediënten die jij lekker vindt. Vul de gare courgettes met de vulling en serveer. Of doe het op een andere manier: hak het uitgeholde vruchtvlees van de courgettes fijn, meng met andere ingrediënten tot een vulling, doe de vulling in de courgettes en gril in de oven. Zoals bij deze gevulde courgettes met tonijn.

Gevulde courgettes: hoe varieer je met de vulling?
Courgette heeft een milde smaak, dus je kunt alle kanten op met de vulling. Maak bijvoorbeeld deze vegetarische Mexicaanse courgette, Ottolenghi’s gevulde courgettes met pijnboompitten, broodkruim en tomaat of deze vegan variant met couscous en muhammara. Een romige vulling van riso en spekjes is ook een aanrader, net als deze met tonijn en feta.

Zijn courgettes gezond?
Courgette is een groente en valt daarom binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Courgette is van nature een bron van foliumzuur.
Gevulde courgettes met couscous en amandelen
Hoe jonger de courgette, hoe zachter de vezels en des te minder zaadjes. Het vruchtvlees gebruik je in de heerlijke, kruidige vulling.
Courgettes uithollen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer 4 courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en houd apart. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng 1 eetlepel a...
00:43