Gyros

Gyros: een authentiek Grieks gerecht dat bestaat uit gegrilde en gekruide vleesreepjes. Je kunt het op diverse manieren eten. Ga voor een pita gyros of laat je verrassen door een gyrosschotel. Zo lekker, daar blijf je van eten!

Ingrediënten

Bereiding

Wat is gyros?

Wat is gyros?

Gyros is een traditioneel gerecht uit de Griekse keuken. In de basis lijkt het erg op döner en shoarma, want ook gyros is gekruid vlees dat op een verticaal draaiende spies wordt gegrild. In het Grieks betekent gyros dan ook ‘draaien’ of ‘rondje’. Het verschil tussen deze drie? Döner wordt gemalen en samengeperst voordat het aan een spit wordt geregen. Shoarma maak je bovendien van lams- of schapenvlees, en gyros niet.

Welk vlees gebruik je voor gyros?

Welk vlees gebruik je voor gyros?

Gyros wordt van oorsprong gemaakt van varkensvlees, maar je kunt het ook prima van kip maken. De smaak van gyros wil nog weleens verschillen en is sterk afhankelijk van welk vlees je precies gebruikt. Eet je liever geen vlees? Je kunt natuurlijk ook een pitabroodje vullen met vega gyros. Dit vegetarische Griekse recept is net zo lekker, beloofd!

Pita vega gyros met rauwkost & tzatziki

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Deze pitabroodjes met vegetarische gyros, rauwkost en tzatziki zijn perfect voor lunch. Helemaal lekker in combinatie met een salade. Liever geen vleesvervanger? Vervang de vega gyros dan door varkensgyrosreepjes.

 

HOOFDGERECHT - 4 PERS. - 15 MIN. - VEGETARISCH


INGREDIËNTEN

  • 2 rode uien
  • ...

00:22