Pitabroodjes recepten

Pitabroodjes: een traditioneel broodje uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk, snel en op diverse manieren te maken. Ga voor traditionele pitabroodjes met shoarma of steek ze in een vegan jasje met falafel en groente. En belangrijk: vergeet de knoflooksaus niet!

Ingrediënten

Bereiding

Waar wordt een pitabroodje van gemaakt?

Waar wordt een pitabroodje van gemaakt?

De basisingrediënten van pitabroodjes zijn bloem, water, gist en zout. Over het algemeen wordt er tarwebloem gebruikt, maar in sommige pitabroodjes kan ook patentbloem verwerkt zitten. Die bloemsoort heeft een fijne structuur en bevat meer gluten dan tarwebloem. Na het bakken vul je het pitabroodje met alles wat je lekker vindt.

Pitabroodjes-recepten: dit zijn lekkere vullingen voor je pita

Pitabroodjes-recepten: dit zijn lekkere vullingen voor je pita

Met (zelfgemaakte) pitabroodjes kun je alle kanten op. Vul je pitabroodje bijvoorbeeld met shoarma, het populaire streetfood uit het Midden-Oosten. Ga voor kipshoarma, Nederlandse varkensshoarma of vegan shoarma. Liever falafel? Ook altijd goed. En wat dacht je van vegan kebab van oesterzwammen? In Griekenland eten ze hun pita graag met gyros of souvlaki, ook heerlijk. Vullen maar, die pitabroodjes!

Pita met falafel, knoflooksaus en zoetzure biet

Is ‘Wat eten we vandaag? bij jou ook altijd de vraag? Dit makkelijke recept voor pitabroodjes met falafel, knoflooksaus en zoetzure biet is helemaal vegetarisch en je hebt maar vijf ingrediënten nodig, dus je bent ook nog eens snel klaar!


HOOFDGERECHT - 4 PERS. - 15 MIN.


Ingrediënten

11⁄2 el traditionele olijfolie

235 g falafel

4 spelt ...

00:20