Havermout pannenkoeken

Vullend, zacht en luchtig: een dag die begint met havermoutpannenkoeken wordt hoe dan ook een succes. Top je pannenkoek af met fruit voor extra smaak én vitamines. Heerlijk!

Havermoutpannenkoeken maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal porties

150 gram vezelrijke havermout grove vlokken

0.5 theelepel zout

2 rijpe bananen

2 middelgrote scharreleieren

250 ml ongezoete haverdrink

0.5 theelepel gemalen kaneel

3 theelepel zonnebloemolie

300 gram plantaardige kokos gurt ongezoet

4 eetlepel vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

  1. Maal de havermout met het zout heel fijn in de keukenmachine. Dit duurt een paar minuten. Prak de bananen. Klop in een kom de eieren, geprakte bananen, havermoutmelk en kaneel met een garde door de havermout.

  2. Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op hoog vuur en bak 2 à 3 dikke pannenkoeken van ca. Ø 10 cm (American pancakes). Bak de pannenkoeken aan beide kanten in. ca. 3 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog 2 porties.

  3. Serveer met de kokosyoghurt en honing.

Direct aan de slag

Meer havermout