Italiaanse bijgerechten

Je gasten verrassen met een Italiaans diner? Echt uitpakken doe je met Italiaanse bijgerechten naast een hoofdgerecht zoals pasta. Van geroosterde aardappeltjes tot lekkere salades: hieronder vind je al onze Italiaanse bijgerechten. Buon appetito!

Ingrediënten

Bereiding

Wat zijn typische Italiaanse bijgerechten?

Wat zijn typische Italiaanse bijgerechten?

Italiaans avondje op de planning? Je diner is niet compleet zonder Italiaanse bijgerechten. In het Italiaans noem je bijgerechten ‘contorni’. Dit zijn vaak makkelijke gerechten die je naast een hoofdgerecht serveert. Goede voorbeelden zijn caponata, een salade caprese en geroosterde aardappelen. Ook lekker: zelf een tapenade of pesto maken!

Tomaat-broodsoep met basilicum (pappa al pomodoro)

Benvenuto in Italia met pappa al pomodoro! Deze Italiaanse gezonde tomaat-broodsoep is ideaal als maaltijdsoep. Meer dan tomaten, knoflook, ui, tomatenpuree, verse basilicum, olie en brood heb je niet nodig om je in het zonnige Toscane te wanen.

INGREDIËNTEN
300 g AH Liefde & Passie volkorenbrood (ongesneden)
3 el traditionele olijfolie
10 trostomaten
2 tenen knoflook (netje 250 g)

01:29