- 1
- 2
- 3
Aantal personen
2 middelgrote uien | |
700 gram runder sukadelappen | |
1 eetlepel tarwebloem | |
30 gram ongezouten roomboter | |
300 ml Leffe bruin | |
1 runderbouillontablet | |
200 ml kraanwater | |
2 eetlepel dijonmosterd | |
2 laurierblaadjes | |
400 gram pastinaken | |
200 gram winterpenen |
Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.