Wokrecepten

Zin om te wokken? Van Aziatische paksoi en noedels tot roerbakken met Hollandse groente. De lekkerste wokgerechten voor jou op 'n rij.

Wokschotel maken

Ingrediënten

Aantal personen

2 eetlepel arachideolie

370 gram verse roerbak­ garnalen knoflook

600 gram 1 minuut basmatirijst

1 eetlepel sambal badjak

2 theelepel gehakte gember

800 gram Japanse wokgroente sojabonen en gele wortel

  1. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur. Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.

  2. Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.