- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Slim koken
Slim koken
Aantal personen
2 eetlepel arachideolie | |
370 gram verse roerbak garnalen knoflook | |
600 gram 1 minuut basmatirijst | |
1 eetlepel sambal badjak | |
2 theelepel gehakte gember | |
800 gram Japanse wokgroente sojabonen en gele wortel |
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur. Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.
Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.