Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes van 2 x 2 cm.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, paprika en paprikapoeder 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 2 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op hoog vuur. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze met de tomatenpuree en suiker toe aan de pan, bak 3 min. mee.
Schenk de fond erbij, draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Voeg de aardappel toe aan het vlees en schep om. Laat in 45-60 min. gaar worden en de saus iets inkoken zonder deksel op de pan.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli in 4 min. beetgaar.
Verdeel de rijst, goulash en broccoli over borden.
Goulash met rijst en broccoli maken
Ingrediënten
Aantal personen
3 middelgrote uien | |
3 tenen knoflook | |
2 rode paprika's | |
2 groene paprika's | |
3 eetlepel traditionele olijfolie | |
1.5 eetlepel milde paprikapoeder | |
700 gram runder sukadelappen | |
1 theelepel karwijzaad | |
2 tomaten | |
1 eetlepel tomatenpuree in blik | |
1.5 theelepel kristalsuiker | |
400 ml runderfond | |
200 gram vastkokende aardappelen | |
450 gram basmatirijst | |
500 gram broccoli |
Pad thai met courgettenoedels, kip en pinda’s
Veel noedels, maar weinig koolhydraten? Dat kan. Maak de noedels van courgettes voor een koolhydraatarm gerecht.
Peper snijden
Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en 2 tenen knoflook fijn.
Kipfilet meebakken
Verhit 1 eetlepel rijstolie in een ruime ha...
02:04
Meer lactosevrije recepten
Meer dieetwensen