Makkelijke ovenschotels 

Makkelijke ovenschotels 

Bij deze makkelijke ovenschotels is je oven de chef, jij de sous-chef. Je oven doet namelijk het meeste werk! Dat wordt smullen geblazen met recepten als lasagne bolognese en een ovenschotel-met-tortillachips.

Ravioli ovenschotel met paddenstoelen en bloemkool

Ravioli ovenschotel met paddenstoelen en bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool (de andere helft gebruik je niet) in roosjes van ca. 1½ cm en snijd de paddenstoelen in plakjes. Ris de blaadjes van de tijm en oregano uit het bakje paddenstoelen voor pasta. Meng de bloemkool en paddenstoelen met de olie en kruiden in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.
  2. Haal de ovenschaal uit de oven en zet de oven op 180 °C. Meng de ravioli, pastasaus en het water door de paddenstoelen en bloemkool. Bestrooi met de panko en bak nog ca. 20 min. onder in de oven tot de pasta gaar is. Dek eventueel af met aluminiumfolie om het vocht te behouden.