Schil de aardappelen en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd in dunne plakjes. Snipper ondertussen de ui. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de wortel en tomaten toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de prei over het gehaktmengsel. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Ovenschotels gehakt
Ovenschotel met gehakt en groente
Ingrediënten
Aantal personen
750 gram vastkokende aardappelen | |
1 middelgrote ui | |
250 gram winterpeen | |
2 preien | |
2 eetlepel traditionele olijfolie | |
400 gram rundergehakt | |
400 gram tomatenblokjes in blik | |
150 gram pittige geraspte kaas 45+ |
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Prei-ovenschotel met gehakt en kaas
Is 'Wat eten we vandaag?' bij jou altijd de vraag? Gelukkig hebben wij het antwoord: een ovenschotel met gehakt, prei en kaas! Voor deze makkelijke ovenschotel heb je maar 5 ingrediënten nodig, en je draait ‘m lekker snel in elkaar… Daarna doet de oven de rest van het werk. Free time for the chef, wat wil je nog meer?
Vulling voor ovenschotel gehakt maken
Verwarm de oven voor o...
00:22
Meer ovenschotels