Plaatpizza

Plaatpizza: makkelijk en veelzijdig. En… handig voor een groot gezelschap. Doordat je de hele plaat de ruimte hebt, beleg je ‘m voor ieder wat wils. Wat zijn jouw favoriete toppings?

Plaatpizza recepten

Plaatpizza maken

Ingrediënten

Aantal personen

1.2 kg koelvers pizzadeeg met tomatensaus

150 gram minimozzarella

45 gram parmaham

80 gram Fish Tales albacore tonijn in olijfolie

50 gram Taggia olijven

1 rode ui

3 takjes verse basilicum

125 gram rundersoepballetjes

40 gram geraspte kaas voor pizza

30 gram rucola

2 eetlepel truffelmayonaise

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de bodems met je vingers stevig aan elkaar, zodat het een grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakking.

  2. Halveer de mozzarellabolletjes. Snijd de parmaham in reepjes van 1 cm. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Haal de blaadjes van de takjes basilicum.

  3. Beleg ¼ van de pizza met ⅓ van de mozzarella en de rundersoepballetjes, beleg ¼ van de pizza met de rest van de mozzarella, beleg ¼ van de pizza met de tonijn, olijven, ui en geraspte kaas en ¼ van de pizza beleg je na het bakken. Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

  4. Haal de plaatpizza uit de oven. Bestrooi het deel met alleen mozzarella met de basilicumblaadjes. Verdeel de rucola, parmaham en truffelmayonaise over het deel met alleen de tomatensaus.

Plaatpizza voor de hele familie

Plaatpizza voor de hele familie maken? Ga dan voor deze variant. Waarom? Nou, in elke hoek een andere smaak, dus dat wordt smullen voor iedereen. Met ingrediënten voor de volwassenen én de kids: mozzarella, parmaham, tonijn, olijven, ui, basilicum, rundersoepballetjes, kaas, rucola én truffelmayonaise. Dit recept is in 20 minuten oven-ready. Daarna nog 20 minuten bakken en je kunt aan tafel. Heerlijk als avondeten of als sn...

00:28