Snijd de tenen knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul op middelhoog vuur. Voeg de champignons en knoflook en de helft van de salade-ui toe en bak ca. 8 min. op middelhoog vuur.
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de rijstnoedels toe en laat 3 min. wellen. Giet af en spoel in een vergiet af onder koud stromend water.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng de chilisaus met de sojasaus en chilivlokken en voeg samen met de koriander en rijstnoedels toe aan het gehaktmengsel. Verwarm 2 min. mee. Garneer met de rest van de salade-ui.
Rijstnoedels met gehakt en champignons maken
Ingrediënten
Aantal personen
2 tenen knoflook | |
3 salade-ui | |
800 gram kastanjechampignons | |
2 eetlepel sesamolie | |
300 gram half om half gehakt | |
225 gram Thaise zilvervliesrijst noedels | |
10 gram verse koriander | |
4 eetlepel zoete chilisaus | |
2 eetlepel sojasaus | |
0.5 theelepel chilivlokken |
Pad thai
Pad thai is een Thais gerecht met Chinese roots van gekookte, gebakken rijstnoedels, die op smaak worden gebracht met een mengsel van tamarinde, palmsuiker en vissaus. De wortels van dit gerecht en bijna al zijn ingrediënten liggen in China. Het werd tussen 1930 en 1940 gepromoot door de Thaise autoriteiten omdat rijstnoedels, groente en taugé samen een goedkope, voedzame maaltijd vormden die goed uitkwam in een tijd van ec...
01:50