Noedels met gehakt

Dandan noedels

Ingrediënten

Aantal personen

115 ml zonnebloemolie

1 theelepel chilivlokken

1 theelepel Chinese 5 spice

30 gram verse gember

3 tenen knoflook

300 gram half-om-halfgehakt

1 eetlepel honing

4 Shanghai paksoi

3 bosuitjes

4 eetlepel sojasaus

1 eetlepel azijn

2 eetlepel tahin

50 ml water

248 gram woknoedels

  1. Breng in een steelpan 100 ml zonnebloemolie (per 4 personen) met de chilivlokken aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de 5 spice toe en laat 10-15 min. trekken.

  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Roerbak het gehakt in een wok of koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur in 6-8 min. krokant. Voeg de honing, gember en knoflook toe en roerbak 2-3 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd ondertussen de paksoi in kwarten, verwijder de kern en haal de blaadjes los. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de paksoi 4-5 min. op middelhoog vuur.

  4. Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringen. Roer de sojasaus, azijn, tahin en het water door de chili-olie.

  5. Bereid de woknoedels vlak voor serveren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over borden en verdeel daar de paksoi, het gehakt, de saus en de bosui over. Meng alles aan tafel door elkaar.