Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.
Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
Ingrediënten
Aantal personen
2 middelgrote uien | |
700 gram runder sukadelappen | |
1 eetlepel tarwebloem | |
30 gram ongezouten roomboter | |
300 ml Leffe bruin | |
1 runderbouillontablet | |
200 ml kraanwater | |
2 eetlepel dijonmosterd | |
2 laurierblaadjes | |
400 gram pastinaken | |
200 gram winterpenen |
Zo doe je dat: 3x stoofpotje
Stoofpotjes seizoen is hier! De herfst is van start en dat betekent dat we weer flink aan het stoven slaan. Lekker alles in één pan en genieten van de heerlijkste geuren die het huis vullen. Er is wat geduld voor nodig, maar na wat wachten heb je dan het ultieme comfortfood op bord. Ga jij voor een vlees stoofpotje of een zonder vlees/vis variant?
Stoofpotje met feta en bonen
Bijb...
01:41