Stoofpotje

Als er één gerecht is dat comfortfood schreeuwt, is dat het good ol’ stoofpotje wel. Door vlees, kip of vis lang te garen, wordt het botermals en neemt het extra veel smaak op. Vegetarisch kan ook heel goed, met groente of kikkererwten bijvoorbeeld.

Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak

Ingrediënten

Aantal personen

2 middelgrote uien

700 gram runder sukadelappen

1 eetlepel tarwebloem

30 gram ongezouten roomboter

300 ml Leffe bruin

1 runderbouillontablet

200 ml kraanwater

2 eetlepel dijonmosterd

2 laurierblaadjes

400 gram pastinaken

200 gram winterpenen

  1. Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

  2. Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.

  3. Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.

Zo doe je dat: 3x stoofpotje

Stoofpotjes seizoen is hier! De herfst is van start en dat betekent dat we weer flink aan het stoven slaan. Lekker alles in één pan en genieten van de heerlijkste geuren die het huis vullen. Er is wat geduld voor nodig, maar na wat wachten heb je dan het ultieme comfortfood op bord. Ga jij voor een vlees stoofpotje of een zonder vlees/vis variant?

Stoofpotje met feta en bonen
Bijb...

01:41

Direct aan de slag

Bekijk ons stoofvlees