Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de paddenstoelen voor pasta in stukken en de kastanjechampignons in plakken. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot.
Verhit de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook al roerend 2 min. Voeg de rest van de olie en paddenstoelen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Voeg de rijstcuisine, spaghetti en de bouillonblokje toe aan de paddenstoelen en verwarm 2 min. al roerend. Breng royaal op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Strooi de peterselie en edelgistvlokken over de pasta.
Vegan pasta al funghi maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram spaghetti | |
200 gram paddenstoelen voor pasta | |
400 gram kastanjechampignons | |
1 teen knoflook | |
1 sjalot | |
1 eetlepel milde olijfolie | |
15 gram verse platte peterselie | |
250 ml Alpro rice cuisine kookroom | |
0.5 vegan bouillonblokje | |
2 eetlepel edelgistvlokken |
Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus
Geen pasta voor vegans? Zeker wel! Deze Italiaanse pasta is een heerlijk recept voor veganisten met een romige pastasaus.
HOOFDGERECHT – 2 PERS – 15 MIN.
INGREDIËNTEN
1 teen knoflook
1 takje rozemarijn
1 el olijfolie mild
200 g verse spinazie
125 ml Oatly cuisine bio (plantaardige haverroom)
250 g Mezzelune ceci e lenticchie vegan
200 g...
00:26
Meer vegan en vega