Zorg dat de kabeljauw ontdooid is. Snijd winterpeen in blokjes en gewassen prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit de peen en prei 5 min. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de bouillon, pastasaus en helft van de ontdooide kabeljauw toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur. Snijd de rest van de kabeljauw in stukken en voeg toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken tot de kabeljauw gaar is. Verdeel de soep over kommen en serveer met het stokbrood.
Vissoep maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
250 gram winterpeen | |
1 prei | |
2 eetlepel traditionele olijfolie | |
1 iets kruimige aardappel | |
1 liter visbouillon | |
1 basis voor pastasaus Italiaanse kruiden | |
400 gram diepvries kabeljauwfilets | |
1 vers stokbrood |
Dit heb je nodig
staafmixer
Maaltijdvissoep
Avondje Frans koken op het programma? Probeer dan eens deze lekkere maaltijdsoep met vis.
Maaltijdvissoep maken:
Snipper 2 uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd de blaadjes van 4 takjes peterselie fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui en fijngesneden knoflook 3 minuten. Voeg 720 milliliter passata di pomodoro tomatensaus, 2 kippenbouillontabletten en 250 millil...
04:28