Rodekool-ovenschotel met gehakt

Deze rodekool-ovenschotel schotel staat binnen 20 minuten in de oven. Om er daarna lekker lang van te genieten.

730 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.

  2. Verhit ondertussen de olie in een braad- of hapjespan en bak het gehakt bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg het karwijzaad en de rodekool toe en laat in 5 min. warm worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer met de pureeknijper of -stamper. Voeg de melk en appel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter er in kleine klontjes over. Bak ca. 30 min in de oven.

  • Aardappelen schillen

    Instructievideo - 01:08 min.

Rodekool-ovenschotel met gehakt

Deze rodekool-ovenschotel schotel staat binnen 20 minuten in de oven. Om er daarna lekker lang van te genieten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig