Gehaktballetjes en rodekool met speculaaskruiden

Deze oer-Hollandse combinatie blijft op koude avonden het allerlekkerst!

705 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Was de appels, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in 3 partjes. Doe samen met de rodekool, speculaaskruiden, het water, de suiker, azijn en de boter in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot, runderballetjes, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

  3. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, de rest van de boter, de mosterd, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Serveer de rodekool met de puree en gehaktballetjes. Garneer de puree met de tuinkers.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • Aardappelen schillen

    Instructievideo - 01:08 min.

Gerelateerde recepten

Gehaktballetjes en rodekool met speculaaskruiden

Deze oer-Hollandse combinatie blijft op koude avonden het allerlekkerst!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig