Hollandse boerenkool met shoarma

Zo heb je boerenkool nog nooit gegeten!

710 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze samen met de boerenkool in water met zout in 15 min. gaar. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.

  2. Giet de aardappelen met de boerenkool af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, boerenkool en een scheut kookvocht met een pureestamper tot een grove en smeuïge stamppot. Voeg de shoarma en de knoflooksaus toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper.

  3. Schep de boerenkoolstamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk de rest van de knoflooksaus erin.

  • bewaartipVries de rest van de shoarma op de dag van aankoop in. Je kunt het vlees 3 maanden in de diepvries bewaren.

Hollandse boerenkool met shoarma

Zo heb je boerenkool nog nooit gegeten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig