Kip in tomatensaus

De venkel geeft de kip een heerlijke zoet-kruidige smaak.

475 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de venkelknol schoon en snijd in reepjes. Snijd de tastytomtomaten grof en de zongedroogde tomaten fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de venkelreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de peper en de knoflook toe en fruit op laag vuur 2 min. mee. Voeg de verse en zongedroogde tomaten toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.

  3. Meng in een diep bord de bloem met het zout, de peper en oregano en haal de kipfilet erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur snel aan beide kanten. Leg de kip in de tomatensaus en laat 5 min. op laag vuur garen. Laat de mozzarella uitlekken. Voeg met de olijven toe en schep om.

  • combinatietipLekker met aardappelen uit de oven.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Kip in tomatensaus

De venkel geeft de kip een heerlijke zoet-kruidige smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig