Week de funghi porcini 5 min. in heet water. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bimi in water met zout in 4 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de pancetta in reepjes. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de pancetta in 4 min. uit. Snipper de sjalot en snijd alleen de blaadjes van de salie in reepjes. Bak de sjalot en salie 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak nog 3 min. Schenk ondertussen de funghi porcini door een zeef, vang het weekvocht op. Meng de funghi porcini, crème fraîche en het vocht (25 ml per 100 g crème fraîche) door het pancettamengsel. Breng op smaak met peper.
Verdeel de ravioli over diepe borden. Schep er de paddenstoelensaus op. Serveer met de bimi.
Ravioli met paddenstoelen en pancetta
Smaakvol pastagerecht voor door de week.
- combinatietipBestrooi de ravioli met wat rucola.
Paddenstoelen schoonmaken
Instructievideo - 01:30 min.
Ravioli met paddenstoelen en pancetta
Smaakvol pastagerecht voor door de week.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048723_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Week de funghi porcini 5 min. in heet water. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bimi in water met zout in 4 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de pancetta in reepjes. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de pancetta in 4 min. uit. Snipper de sjalot en snijd alleen de blaadjes van de salie in reepjes. Bak de sjalot en salie 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak nog 3 min. Schenk ondertussen de funghi porcini door een zeef, vang het weekvocht op. Meng de funghi porcini, crème fraîche en het vocht (25 ml per 100 g crème fraîche) door het pancettamengsel. Breng op smaak met peper.
Verdeel de ravioli over diepe borden. Schep er de paddenstoelensaus op. Serveer met de bimi.
combinatietip:Bestrooi de ravioli met wat rucola.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
500 g verse ravioli funghi porcini
200 g bimi
80 g pancetta
2 sjalotten
2 takjes verse salieblaadjes
200 g gesneden kastanjechampignons
200 g crème fraîche