Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool (de andere helft gebruik je niet) in roosjes van ca. 1½ cm en snijd de paddenstoelen in plakjes. Ris de blaadjes van de tijm en oregano uit het bakje paddenstoelen voor pasta. Meng de bloemkool en paddenstoelen met de olie en kruiden in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.
Haal de ovenschaal uit de oven en zet de oven op 180 °C. Meng de ravioli, pastasaus en het water door de paddenstoelen en bloemkool. Bestrooi met de panko en bak nog ca. 20 min. onder in de oven tot de pasta gaar is. Dek eventueel af met aluminiumfolie om het vocht te behouden.
Ravioli ovenschotel met paddenstoelen en bloemkool
Pasta altijd in kokend water bereiden? Probeer eens deze ravioli-ovenschotel, waarbij de pastasaus de ravioli gaart in de oven. Met lekker veel kaas, paddenstoelen en bloemkool.
- vegatipVervang de pastasaus 5 formaggi door pastasaus ai funghi.
- bewaartipMaak van de rest van de bloemkool bloemkoolrijst door de bloemkool te raspen op de grove rasp.
- variatietipJe kunt de gratin ook een paar minuten onder de hete grill doen voor een extra crunchy korst. De panko kun je vervangen door geraspte kaas.
Ravioli ovenschotel met paddenstoelen en bloemkool
Pasta altijd in kokend water bereiden? Probeer eens deze ravioli-ovenschotel, waarbij de pastasaus de ravioli gaart in de oven. Met lekker veel kaas, paddenstoelen en bloemkool.
hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
10 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool (de andere helft gebruik je niet) in roosjes van ca. 1½ cm en snijd de paddenstoelen in plakjes. Ris de blaadjes van de tijm en oregano uit het bakje paddenstoelen voor pasta. Meng de bloemkool en paddenstoelen met de olie en kruiden in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.
Haal de ovenschaal uit de oven en zet de oven op 180 °C. Meng de ravioli, pastasaus en het water door de paddenstoelen en bloemkool. Bestrooi met de panko en bak nog ca. 20 min. onder in de oven tot de pasta gaar is. Dek eventueel af met aluminiumfolie om het vocht te behouden.
vegatip:Vervang de pastasaus 5 formaggi door pastasaus ai funghi.
bewaartip:Maak van de rest van de bloemkool bloemkoolrijst door de bloemkool te raspen op de grove rasp.
variatietip:Je kunt de gratin ook een paar minuten onder de hete grill doen voor een extra crunchy korst. De panko kun je vervangen door geraspte kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
½ bloemkool
400 g paddenstoelen voor pasta
4 el milde olijfolie
500 g verse ravioli funghi porcini
450 g koelverse formaggi pastasaus
50 ml water
2 el panko
Dit heb je nodig
ovenschaal L: 35 x 22 x 8 cm
aluminiumfolie