Maak de boontjes schoon en kook ze in 3 min. beetgaar. Spoel af met koud water. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin.
Was de appel en snijd ongeschild in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes 0,5 cm. Besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen. Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook, haricots verts en de appel 2 min. Voeg de lamsoor toe en roerbak nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met pijnboompitten en serveer direct.
Roerbak van lamsoor, haricots verts en appel
Veganistisch uit de wok: bijzonder met groenten en fruit.
- serveertipDit bijgerecht is lekker bij gebakken vis, maar is ook zeer geschikt om als lunchgerecht te eten met bijvoorbeeld gebakken gamba's en veldsla.
- variatietipVervang de lamsoor door bladspinazie.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Roerbak van lamsoor, haricots verts en appel
Veganistisch uit de wok: bijzonder met groenten en fruit.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_054066_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak de boontjes schoon en kook ze in 3 min. beetgaar. Spoel af met koud water. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin.
Was de appel en snijd ongeschild in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes 0,5 cm. Besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen. Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook, haricots verts en de appel 2 min. Voeg de lamsoor toe en roerbak nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met pijnboompitten en serveer direct.
serveertip:Dit bijgerecht is lekker bij gebakken vis, maar is ook zeer geschikt om als lunchgerecht te eten met bijvoorbeeld gebakken gamba's en veldsla.
variatietip:Vervang de lamsoor door bladspinazie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g verse haricots verts
40 g pijnboompitten
1 jazz-appel
1 teen knoflook
1 el citroensap
2 el traditionele olijfolie
300 g lamsoor