Radijssalade met zwart sesamzaad

Het Hollandse radijsje houdt zich goed staande in deze Aziatische salade met zwart sesamzaad.

85 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de radijs en bosui met behulp van de keukenmachine (of een scherp mes) in plakjes. Verdeel met de bladsla over een grote schaal. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 min. Laat iets afkoelen op een bord.

  2. Schil en rasp ondertussen de gember en meng in een kom met de olie, azijn, suiker, peper en het zout. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met het sesamzaad.

  • bewaartipJe kunt radijs zonder loof in een vochtige doek 3 dagen in de koelkastlade bewaren.
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Radijssalade met zwart sesamzaad

Het Hollandse radijsje houdt zich goed staande in deze Aziatische salade met zwart sesamzaad.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig