Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren. Schep het sesamzaad op een bord om te voorkomen dat het gaar wordt. Halveer de komkommers in de lengte en haal de zaadlijsten er met een lepel uit. Schil het vruchtvlees met een dunschiller in de lengte in lange linten. Bestrooi de komkommerlinten met wat zout en schep ze om met het gembermengsel. Schik de komkommerlinten tot een mooi bergje en bestrooi ze met sesamzaad. Serveer direct.
- algemeenRijstazijn over? Je kunt het, net als bijvoorbeeld wijnazijn, ook gebruiken in salades.
Komkommerlinten met gember en sesamzaad
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004709_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
55 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren. Schep het sesamzaad op een bord om te voorkomen dat het gaar wordt. Halveer de komkommers in de lengte en haal de zaadlijsten er met een lepel uit. Schil het vruchtvlees met een dunschiller in de lengte in lange linten. Bestrooi de komkommerlinten met wat zout en schep ze om met het gembermengsel. Schik de komkommerlinten tot een mooi bergje en bestrooi ze met sesamzaad. Serveer direct.
algemeen:Rijstazijn over? Je kunt het, net als bijvoorbeeld wijnazijn, ook gebruiken in salades.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 cm verse gember
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels sesamzaad
2 komkommers