Rodekool met sinaasappel

De sinaasappel maakt de rodekool extra fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje.

135 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de rodekool, verwijder de witte kern en snijd de kool in de keukenmachine in zeer dunne plakjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de ui in dunne halve ringen.

  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de rodekool en ui 5 min. op hoog vuur.Voeg het sinaasappelrasp en -sap en de wijn toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rozijnen.

  • variatietipEten er kinderen mee? Vervang de rode wijn dan door appelsap.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Rodekool met sinaasappel

De sinaasappel maakt de rodekool extra fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig