Appelflappen met cranberry’s en pecannoten

Krokante appelflappen met een heerlijk smeuïge vulling. Deze keer zonder spijs.

285 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de pecannoten grof. Meng de appel met de pecannoten, ⅓ van de suiker en de cranberry’s. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.

  2. Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk met de tanden van een vork de randen aan. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

  • Bakken met bladerdeeg

    Instructievideo - 02:21 min.

Appelflappen met cranberry’s en pecannoten

Krokante appelflappen met een heerlijk smeuïge vulling. Deze keer zonder spijs.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig