Haal de blaadjes munt van de takjes. Doe samen met de dragon en 75 ml olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Breng de kruidenolie op smaak met het citroenrasp, -sap en zeezout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Roer de mascarpone los met het water en roer de za’atar erdoor. Besprenkel met de olie, bestrooi met de hazelnoten en peper.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Meng met de citroenmayonaise en pureer met de staafmixer. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers 1 helft erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Brooddips
3x hippe dips die je 'gewone' stukje brood direct een feestelijk karakter geven.
- bereidingstipJe kunt de muntolie en mascarponedip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. De avocadodip kun je 2 uur van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
- serveertipServeer de kruidenolie en dips met Turks brood, naanbrood en dikbuikstokbrood spelt (AH Liefde & Passie).
Brooddips
3x hippe dips die je 'gewone' stukje brood direct een feestelijk karakter geven.
bijgerecht
8 personen
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Haal de blaadjes munt van de takjes. Doe samen met de dragon en 75 ml olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Breng de kruidenolie op smaak met het citroenrasp, -sap en zeezout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Roer de mascarpone los met het water en roer de za’atar erdoor. Besprenkel met de olie, bestrooi met de hazelnoten en peper.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Meng met de citroenmayonaise en pureer met de staafmixer. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers 1 helft erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Je kunt de muntolie en mascarponedip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. De avocadodip kun je 2 uur van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
serveertip:Serveer de kruidenolie en dips met Turks brood, naanbrood en dikbuikstokbrood spelt (AH Liefde & Passie).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
15 g verse munt
2 tl gedroogde dragon
90 ml milde olijfolie
1 citroen
2 tl versgemalen zeezout
1 el hazelnoten
4 el mascarpone
1 el kraanwater
1 el za'atar kruidenmix
1 eetrijpe avocado
1 el citroenmayonaise
1 limoen