Breng een ruime pan water met eventueel wat zout aan de kook. Halveer ondertussen de tomaten. Maak de uien schoon en snipper ze.
Verhit de boter in de hapjespan en bak de ui met peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomaten en kip toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur hoog, voeg de balsamicoazijn toe en kook 2 min.
Voeg de pastasaus en olijven toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de pasta in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de balsamico-tomatensaus. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Verdeel de pasta over borden.
Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus
Ook doordeweeks mag je best chic eten.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
- combinatietipLekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus
Ook doordeweeks mag je best chic eten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_082679_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
800 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water met eventueel wat zout aan de kook. Halveer ondertussen de tomaten. Maak de uien schoon en snipper ze.
Verhit de boter in de hapjespan en bak de ui met peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomaten en kip toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur hoog, voeg de balsamicoazijn toe en kook 2 min.
Voeg de pastasaus en olijven toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de pasta in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de balsamico-tomatensaus. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Verdeel de pasta over borden.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
combinatietip:Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
250 g cherrytomaten
2 uien
1 el ongezouten roomboter
1 schaal kipfilethaasjes
1½ el balsamicoazijn
390 g pastasaus basilicum
90 g zongerijpte Taggia-olijven
250 g verse pappardelle
10 g verse platte peterselie