Kippensoep met zwarte rijst

Lekker oosters met kokosmelk, gember en groene curry.

475 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 25 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de gember en snijd in plakjes. Doe de kippenbouillon, kokosmelk, kipdrumsticks, gember, groene curry en het water in een soeppan, roer goed door en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip in 25 min. garen.

  2. Neem de gember en kip uit de pan en haal het vlees van de drumsticks. Doe het vlees, de rijst, peper en zout in de pan en laat 20 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd toe aan de soep. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen en verdeel de waterkers erover.

  • bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Kippensoep met zwarte rijst

Lekker oosters met kokosmelk, gember en groene curry.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig