Schil de gember en snijd in plakjes. Doe de kippenbouillon, kokosmelk, kipdrumsticks, gember, groene curry en het water in een soeppan, roer goed door en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip in 25 min. garen.
Neem de gember en kip uit de pan en haal het vlees van de drumsticks. Doe het vlees, de rijst, peper en zout in de pan en laat 20 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd toe aan de soep. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen en verdeel de waterkers erover.
Kippensoep met zwarte rijst
Lekker oosters met kokosmelk, gember en groene curry.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Kippensoep met zwarte rijst
Lekker oosters met kokosmelk, gember en groene curry.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_069631_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Schil de gember en snijd in plakjes. Doe de kippenbouillon, kokosmelk, kipdrumsticks, gember, groene curry en het water in een soeppan, roer goed door en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip in 25 min. garen.
Neem de gember en kip uit de pan en haal het vlees van de drumsticks. Doe het vlees, de rijst, peper en zout in de pan en laat 20 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd toe aan de soep. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen en verdeel de waterkers erover.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 cm verse gember
400 ml kippenbouillon in pot
400 ml kokosmelk
500 g kipdrumsticks
2 el Thaise groene currypasta
200 ml kraanwater
150 g zwarte rijst
400 g verse sperziebonen
1 citroen
75 g waterkers