Glutenvrije appel-notentaartjes

Deze heerlijke taartjes zijn glutenvrij: zo kan iedereen mee genieten!

475 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. oventijd / 30 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe het boekweitmeel, de boter en suiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Vet de quichevormpjes in en verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes. Druk goed aan. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.

  2. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de dadels in kleine stukjes. Hak de noten grof en meng met de stukjes appel, dadel en abrikozenconfiture. Verdeel het appel-notenmengsel over de vormpjes. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

  3. Laat de taartjes in 30 min. afkoelen op een rooster tot kamertemperatuur.

  • bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
  • Glutenvrije appel-notentaartjes

    Instructievideo - 01:20 min.

Glutenvrije appel-notentaartjes

Deze heerlijke taartjes zijn glutenvrij: zo kan iedereen mee genieten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig