Doe de linzen in een zeef. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de koriander grof. Schil de winterpeen en biet. Rasp eerst de winterpeen en daarna de biet met de grove rasp in de keukenmachine. Meng de linzen, biet, winterpeen en witte kool met de helft van de koriander.
Schep de salade op een schaal, besprenkel met de mosterddressing. Verdeel de gerookte zalm en de rest van de koriander over de salade en serveer.
Salade van wortel, rode biet, linzen en gerookte zalm
Gerookte zalm en mosterddressing, het blijft een goede combi. Dit keer met linzen, peen en biet.
- dieettipDe mosterddressing staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Salade van wortel, rode biet, linzen en gerookte zalm
Gerookte zalm en mosterddressing, het blijft een goede combi. Dit keer met linzen, peen en biet.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_069628_220x162_JPG.jpg)
4 personen
205 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de linzen in een zeef. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de koriander grof. Schil de winterpeen en biet. Rasp eerst de winterpeen en daarna de biet met de grove rasp in de keukenmachine. Meng de linzen, biet, winterpeen en witte kool met de helft van de koriander.
Schep de salade op een schaal, besprenkel met de mosterddressing. Verdeel de gerookte zalm en de rest van de koriander over de salade en serveer.
dieettip:De mosterddressing staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
370 g Smaakt linzen
15 g verse koriander
2 grote winterpenen
2 rauwe bieten
150 g gesneden witte kool
4 el mosterddressing
150 g gerookte zalm
Dit heb je nodig
keukenmachine