Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de bietjes en pak ze in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar in de oven. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de crema de balsamico. Verkruimel de kaas zo klein mogelijk. Laat de bietjes even afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Schaaf in dunne plakken; houd de rode bietjes apart van de gele. Meng de rode bietjes met de helft van het balsamico-tijm mengsel en de gele bietjes met de andere helft.
Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie. Leg een laagje rode bietenplakjes in de vorm en verkruimel er wat geitenkaas over. Ga zo door met laagjes maken met de helft van de rode bietenplakjes en een kwart van de kaas. Ga verder met de gele bietenplakjes en de helft van de kaas. Eindig met de rest van de kaas en de rest van de rode bietenplakjes. Vouw het folie dicht en zet de andere cakevorm in de vorm. Zet daar een paar zware blikken in. Laat minimaal 8 uur in de koelkast opstijven. Snijd in plakken.
Bietenterrine van rode en gele biet
Het lijkt wel een gebakje, maar het is toch echt een voorgerecht van biet en geitenkaas.
- dieettipCrema de balsamico staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Bietenterrine van rode en gele biet
Het lijkt wel een gebakje, maar het is toch echt een voorgerecht van biet en geitenkaas.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_102733_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
12 personen
115 kcal
30 min. bereiden
8 uur wachten
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de bietjes en pak ze in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar in de oven. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de crema de balsamico. Verkruimel de kaas zo klein mogelijk. Laat de bietjes even afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Schaaf in dunne plakken; houd de rode bietjes apart van de gele. Meng de rode bietjes met de helft van het balsamico-tijm mengsel en de gele bietjes met de andere helft.
Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie. Leg een laagje rode bietenplakjes in de vorm en verkruimel er wat geitenkaas over. Ga zo door met laagjes maken met de helft van de rode bietenplakjes en een kwart van de kaas. Ga verder met de gele bietenplakjes en de helft van de kaas. Eindig met de rest van de kaas en de rest van de rode bietenplakjes. Vouw het folie dicht en zet de andere cakevorm in de vorm. Zet daar een paar zware blikken in. Laat minimaal 8 uur in de koelkast opstijven. Snijd in plakken.
dieettip:Crema de balsamico staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
500 g rode bieten
500 g gele bieten
6 takjes verse tijm
2 el Mazzetti crema de balsamico
375 g chavroux frais nature 45+ kaas
Dit heb je nodig
cakevormen van ca. 25 cm