Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de karbonades in repen.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook en roerbakmix toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de saus toe en warm 4 min. mee. Meng de taugé door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.
Zoetzure ribkarbonades met rijst
Een heerlijke roerbakschotel waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Zoetzure ribkarbonades met rijst
Een heerlijke roerbakschotel waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_069624_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
510 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de karbonades in repen.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook en roerbakmix toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de saus toe en warm 4 min. mee. Meng de taugé door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
3 cm verse gember
2 tenen knoflook
300 g ribkarbonades
3 el zonnebloemolie
350 g roerbakmix
240 ml woksaus sweet & sour
100 g taugé
6 takjes verse koriander