Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in reepjes. Maak de boontjes schoon.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 3 min. Voeg de paprika toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip en sperziebonen erbij. Bestrooi met de pinda's.
Zoetzure kip met boontjes
Je wokt de groenten maar kort, dus blijven ze lekker knapperig.
- variatietipWoksaus smaakt ook lekker door runderreepjes of garnalen.
- variatietipVoeg tegelijk met de woksaus 1 schaal verse mangoblokjes (250 g) toe voor een extra zoet accent.
Zoetzure kip met boontjes
Je wokt de groenten maar kort, dus blijven ze lekker knapperig.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007934_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in reepjes. Maak de boontjes schoon.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 3 min. Voeg de paprika toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip en sperziebonen erbij. Bestrooi met de pinda's.
variatietip:Woksaus smaakt ook lekker door runderreepjes of garnalen.
variatietip:Voeg tegelijk met de woksaus 1 schaal verse mangoblokjes (250 g) toe voor een extra zoet accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
1 zak paprikamix
500 g sperziebonen
2 el zonnebloemolie
300 g kipfiletreepjes
200 ml woksaus sweet & sour
3 el gezouten pinda's