Courgette-auberginelasagne

Power within the hour: deze groentelasagne staat binnen een uur op tafel.

610 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.

  2. Smelt de kokosolie in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Voeg al roerend de sojadrink in scheuten toe en breng aan de kook. Roer de rozemarijn erdoor en laat ca. 6 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in delen in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Voeg tussendoor de rest van de olie toe.

  4. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken. Verdeel ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de courgette, ⅓ van de aubergine, ⅓ van de bechamelsaus en tot slot de paprika over de ovenschaal.

  5. Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus. Eindig met bechamelsaus.

  6. Hak de noten grof, strooi over de lasagne en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Courgette-auberginelasagne

Power within the hour: deze groentelasagne staat binnen een uur op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig