Crunchy aardappelen met bospeen en spek

Een kleurrijk gerecht met krachtige smaken. Doordat je de aardappelen plet voordat ze de oven in gaan, worden ze extra krokant.

545 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 30 min. oventijd / 30 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de aardappelen in 25 min. gaar. Giet af en laat 30 min. afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

  2. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet ze met de bolle kant van een lepel, zodat ze platter worden maar niet uit elkaar vallen. Smelt de kruidenboter in een steelpan. Besprenkel de aardappelen met de kruidenboter en bestrooi met zout. Zet de bakplaat ca. 30 min. boven het midden van de oven.

  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril het spek in porties in 5 min. krokant. Keer halverwege. Halveer de wortels in de lengte. Gril in het achtergebleven bakvet 6-8 min. in de grillpan. Keer regelmatig. Neem de aardappelen uit de oven en verdeel over een grote schaal. Leg de wortels en het spek ertussen. Snijd de radijsjes in kwarten en de bieslook grof en verdeel over de groenten.

  • algemeenIn plaats van kruidenboter kun je ook 100 g boter mengen met 2 tl truffeltapenade. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
  • Crunchy aardappelen met bospeen en spek

    Instructievideo - 02:43 min.

Crunchy aardappelen met bospeen en spek

Een kleurrijk gerecht met krachtige smaken. Doordat je de aardappelen plet voordat ze de oven in gaan, worden ze extra krokant.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig