Flammkuchen met asperges en gruyere

Een heerlijke, hartige taart gemaakt met pizzadeeg. Van deze flammkuchen met asperges krijg je zeker het lentegevoel.

775 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. De saus wordt niet gebruikt.

  2. Meng de crème fraîche, nootmuskaat, (versgemalen) peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee.

  3. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Snijd in stukjes.

  4. Verdeel het spek en de asperges over het deeg en schaaf de kaas erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

  5. Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verdeel de tomaatjes over de flamenkuchen en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

  • combinatietipLekker met bonen-venkelsalade. Kijk voor het recept elders op de site.

Flammkuchen met asperges en gruyere

Een heerlijke, hartige taart gemaakt met pizzadeeg. Van deze flammkuchen met asperges krijg je zeker het lentegevoel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig