Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe in een kom. Schil de kiwi, snijd in blokjes en doe bij de avocado. Halveer de jalapeñopeper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg toe aan het kiwi-avocadomengsel.
Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de salsa. Snijd de koriander fijn en meng door de salsa. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Pittige salsa verde
Is het een saus? Is het een hapje? Het is allebei! Heerlijk groene salsa voor in de late zon-uurtjes.
Pittige salsa verde
Is het een saus? Is het een hapje? Het is allebei! Heerlijk groene salsa voor in de late zon-uurtjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_076924_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
105 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe in een kom. Schil de kiwi, snijd in blokjes en doe bij de avocado. Halveer de jalapeñopeper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg toe aan het kiwi-avocadomengsel.
Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de salsa. Snijd de koriander fijn en meng door de salsa. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 eetrijpe avocado
1 kiwi
1 jalapeñopeper
1 limoen
15 g verse koriander