Kook de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem de pompoenpitten uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng de appel met de biet en mierikswortel. Meng de azijn met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pasta met de dressing door de bieten en verdeel over 4 lunchbakjes of weckpotten.
Snijd de rucola grof en verdeel achtereenvolgens de makreel, rucola en pompoenpitten over de bakjes. Sluit de bakjes of potten af en bewaar op een koele plek of max. 4 uur buiten de koelkast. Schep vlak voor serveren om.
Risosalade met makreel, rode biet & rucola
Riso, ook wel orzo genoemd, is een pastasoort in de vorm van rijst. In Italië eten ze het vaak in de soep. Wij in een vrolijk gekleurde salade.
- algemeenDeze risosalade bevat veel mineralen: deze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling. De makreelfilet en olijfolie bevatten goede vetten
- variatietipOok lekker met gerookte makreel zwarte peper.
- bereidingstipJe kunt de salade tot en met stap 3 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Risosalade met makreel, rode biet & rucola
Riso, ook wel orzo genoemd, is een pastasoort in de vorm van rijst. In Italië eten ze het vaak in de soep. Wij in een vrolijk gekleurde salade.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_096352_220x162_JPG.jpg)
4 personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem de pompoenpitten uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng de appel met de biet en mierikswortel. Meng de azijn met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pasta met de dressing door de bieten en verdeel over 4 lunchbakjes of weckpotten.
Snijd de rucola grof en verdeel achtereenvolgens de makreel, rucola en pompoenpitten over de bakjes. Sluit de bakjes of potten af en bewaar op een koele plek of max. 4 uur buiten de koelkast. Schep vlak voor serveren om.
algemeen:Deze risosalade bevat veel mineralen: deze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling. De makreelfilet en olijfolie bevatten goede vetten
variatietip:Ook lekker met gerookte makreel zwarte peper.
bereidingstip:Je kunt de salade tot en met stap 3 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g riso pasta
50 g pompoenpitten
1 jazz-appel
400 g geraspte bietjes
½ el mierikswortel in pot
2 el appelciderazijn
3 el traditionele olijfolie
75 g rucola
260 g verse gerookte makreelfilet met peper
Dit heb je nodig
lunchbakjes of weckpotten